Arian Verheij   |   Woord & Geschrift

teksten leven text works texte vermitteln

DE   EN  

cover Basisgrammatica van het Bijbels Hebreeuws Arian Verheij, Basisgrammatica van het Bijbels Hebreeuws: vijfde druk. Delft: Eburon, 2014. isbn: 9059720628 (Grammatica), 9059720296 (Oefenboek), 905972030X (Set)

Deze Basisgrammatica heb ik geschreven om een heldere toegang te bieden tot de taal van de Hebreeuwse Bijbel, het Oude Testament. De belangrijkste kenmerken van het Bijbels Hebreeuws worden op duidelijke wijze uiteengezet.

Oefenboek

Samen met dr. Margaretha Folmer maakte ik een Oefenboek dat de student de gelegenheid geeft om zich de stof al doende eigen te maken. In 2014 verscheen hiervan de vierde druk.

Download hier de goede antwoorden bij de oefeningen.

Downloads

Om een indruk te krijgen van de Basisgrammatica kunt u de pagina met het alfabet (PDF, ca 32KB) en het Gebed van Jona (PDF, ca 40KB) downloaden. Het bijzondere van deze grammatica is bij het Gebed van Jona goed te zien. Na de Hebreeuwse tekst vindt u eerst een zogeheten ‘woord-voor-woord-weergave’ in het Nederlands. Die correspondeert precies met de Hebreeuwse woorden, en vormt een brug naar de vertaling in gewoon Nederlands die erna komt.

Verrassend helder!

Lees reacties van gebruikers op Bol.com.

Excellent ouvrage!

In 2007 publiceerde ik een Franse editie van deze grammatica.

This introductory grammar of Biblical Hebrew was written in order to provide easy access to the language of the Hebrew Bible (Old Testament). Together with my colleague, dr. Margaretha Folmer, I compiled an accompanying book of Exercises (Oefenboek).

My French translation of this grammar came out in 2007.

Dieses Buch wurde als Einstieg in die Grammatik des klassischen Hebräisch verfaßt. Die Sprache wird in streng wissenschaftlich strukturierter Weise und dennoch in einfachem Stil dargestellt. Eine von mir selbst angefertigte Ausgabe auf Französisch wurde 2007 in Genf veröffentlicht.

Zusammen mit meiner Kollegin dr. Margaretha Folmer habe ich auch ein Übungsbuch (Oefenboek) zusammengestellt.